Op de E313 is er verkeersellende na 2 ongevallen.Deze sturen het verkeer op de E313 in beide richtingen in de war. Zowel in Ranst, in de richting van Antwerpen, als aan Herentals-Olen, in de richting Hasselt deden zich vrijdagvoormiddag ongelukken voor.

 

Rond 10u deed  zich op de E313 een incident voor ter hoogte van Herentals-Oost Olen in de richting van Hasselt. Een Aveve-vrachtwagen liep een defect op en zette zich op de pechstrook. Kort daarop ontstond er hevige rookontwikkeling.

De onderkant van de tankwagen vatte vuur, vermoedelijk door oververhitte remmen.  Een deel van de lading veevoeder, is daarop uit het voertuig beginnen lopen.

De chauffeur trachtte zelf nog het vuur te blussen maar dat lukte niet meer. Hij liep lichte brandwonden op aan zijn hand.

Brandweer Herentals en Herenthout kwamen ter plaatse

Zowel de pechstrook als de rechterrijstrook zijn versperd.  Er staat een file van Herentals-Olen tot Antwerpen.

Update :
Rond 13 uur was de snelweg opnieuw volledig vrij voor het verkeer.


Ongeval in Ranst
Ter hoogte van de wegenwerken in Ranst gebeurde rond 11u een ongeval. Hierdoor zijn de rechter- en linkerrijstrook versperd. Door het ongeval is de tijdelijke rijstrookafbakening verschoven. Hierdoor is er hinder voor het verkeer dat via de doorsteek richting Hasselt rijdt.


Door dit ongeval staat er rond 11.30 uur een file van richting Antwerpen tot voorbij Nijlen. In de andere richting is het stilstaand verkeer tot op de Ring.

Het verkeer richting Antwerpen wordt aangeraden om vanuit Lummen via Brussel te rijden.


Foto : Jan D.C. /BW / Nnieuws